Bana göre en büyük mutluluk bir evden gelen yeni fırından çıkmış kek kokusudur. Hele bu elmalı tarçınlı kekse üzerine tanımam. Evde bir kekimiz ilk defa çok çok beğenildi. Gidip gelip anne kek yemek istiyorum diyen çocuklarım bunun en büyük kanıtı:) Acaba çok mu açlardı bari kekle karnımızı doyuralım mı dediler bilemiycem tabi:))
Malzemesi:
4 yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı un
1 minik havuç rendesi
1 küçük elma rendesi
1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çaybardağı süt veya su
Hazırlanışı:
Yumurta, vanilya ve şekeri mikserle 3 dakika çırpıp köpürtüyoruz. İçine un, kabartmatozu, tarçın, zeytinayğ ve sütü ekliyoruz. Biraz daha mikserle çırparak en son havuç, elma ve cevizi ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz. Yağlanmış kek kalıbına dökerek 160c önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder