Bildiğimiz dolmalık kabakla yaptığım bi kek. Bu tarif kabağı herşeyin içine kolaylıkla katıp yedirebileceğinizin resmidir. Yiyen hiç kimse içinde ne olduğunu anlamadı.
Günün notu: Ispanak yerken ağzınıza çıtır çıtır gelen şeyler muhtemelen ıspanağın demiri değildir:)))
Malzemesi:
1 Elma (rendelenmiş)
1 Dolamlık Kabak (rendelenmiş)
1 Çay bardağı kırık ceviz
2 çorba kaşığı keten tohumu
3 Yumurta
2,5 fincan toz şeker
1 vanilya
1 kabartma tozu
1,5 su bardağı un
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
Yumurta, şeker ve vanilyayı iyice çırpıp köpürtüyoruz ve içine diğer tüm malzemeyi katıp çırpmaya devam ediyoruz.Yağlanmış kare bir tepsiye veya silikon muffin kalıplarına döküyoruz.
Afiyet olsun..
1 yorum:
devrem ne güzel olmuş yaa...özellikle keten tohumunu her yerde kullanıyosun dikkatimi çekti..evde neredeyse kurtlanacak ve ben hala poşetini yırtmadığım keten tohumunu artık bişeylere katsammı:)
Yorum Gönder