İşte son bombamız. Sebze ve peynir yemeyenler için harika bir tarif. İçindeki yumurta da cabası diyim ben:))
Malzemesi:
4 yumurta
Çeyrek su bardağı zeytinyağı
Yarım bağ pazı(çok ince kıyılmış)
Yarım kase çekirdekleri çıkartılmış zeytin
1 Kırmızı biber(ince doğranmış)
Yarım su bardağı rende kaşar veya herhangi bir peynir
1 Paket kabartma tozu
2 su bardağına yakın un (tam buğday unu kullandım)
1 çay kaşığı tuz (peyniriniz tuzluysa koymayın)
Hazırlanışı:
Yumurta ve yağı çırpıyoruz. İçine unu ve kabartma tozunu katıyoruz. Biraz katı bir hamur oluyor. İçine tüm diğer malzemeyi katıp elimizle yoğuruyoruz. Yağlanmış baton kek kalıbına hamurumuzu alıp iyice yayıyoruz. 170c. önceden ısıtılmış fırında içi pişene kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun..
8 yorum:
Şu kekin görüntüsüne bayılıyorum eline sağlık canım
Muhteşem olmuş ellerinize sağlık.Artık keklerimizi de kepekli undan yapsak daha da besleyici olacak.ben uzun zamandır Halk ekmeğin organik kepekli ununu kullanıyorum.Öneririm,Başbakanımız bile kepekli ekmek dediğine göre.
neşecim iyi ki söyledin. ben evde tam buğday unu kullanıyorum genelde yazmayı unutmuşum:))
kardelencim teşekkür ederim:)
Elerinize sağlık, zevkle bakıyor, okuyorum tariflerinizi. Çocuğum olsa da bazı şeyleri birlikte yapsak diye de özeniyporum :) ellerinize sağlık,
bu arada bir mim var bloğumda, beklerim :)
http://bubenimpembedunyam.blogspot.com/2013/02/ikinci-mimim.html
Zerrin Hanım cım ;
Sitenizde uzun bir yolculuğa çıkdım ve kendime kızdım.
Böyle güzel bir siteyi nasıl ben daha önce keşfetmemişim..
Yemek secmeyen lakin her gün ayrı ayrı lezzetler isteyen bir yumurcağa sahip bir anne nin nede çok işine yarıyacak tarfiler mevcut muş .Emeğine ellerine sağlık sonsuz teşekkürler.
Diğer blogunu da gezdim ve MAŞALLAH Her tarif de ayrı lezzet ayrı haz..
Pazılı Peynir li kek ALLAH ın izni ile hafta sonu denenecek ..
Ellerine sağlık bereketi ile..
Sevgiler.
SeViL :...
Ellerinize sağlık ...
Ben de un olarak sadece tam buğday unu kullanıyorum :)
Eğer yağsız tam buğday unlu kekime bakmak isterseniz işte tarifim :
http://tambugdayim.blogspot.com/2013/04/yagsz-tam-bugday-unlu-kekim.html
Sevgiler...
Çok leziz görünüyor. Tam çaylık. Ellerinize sağlık.
Yorum Gönder