7 Mayıs 2012 Pazartesi
Keten Tohumlu Kek....
Malzemesi:
3 yumurta
2,5 türk kahvesi fincanı şeker
3 türk kahvesi fincanı un (tam buğday unu kullandım)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 türk kahvesi fincanı süt
Yarım çay bardağı keten tohumu
1 çay bardağı kuru üzüm
Yarım çay kaşığı tarçın
3 çorba kasığı kakao
kabartma tozu
vanilya
Hazırlanısı:
Yumurta şeker ve vanilya 3 dakika mikserle çırpılır. Tüm diğer malzemeler ilave edilerek çırpmaya devam edilir ve içine kek kapsülü konmuş minik kaliplara yarımşar olarak dökülür. Önceden ısıtılmış 160c firinda pisirilir.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
Ellerine saglık canım cocuklar bıtırmeden bır tanecık alıp kacayım..
çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
halenzeeee ellerine sağlıkk muffinler pek güzel ye beni diyolar :)
keten tohumunun faydalarını duydum duydum ama sadece duymakla yetindim,bu tariften sonra alıp denemeli artık:)ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar.
Merhaba blogunuzu yeni ziyaret ediyorum. Öncelikle isim seçimi harika :)
Kalıpların içine kek kapsülü koydum demişsiniz. Nedir acaba kek kapsülü? ne işe yarar?
son sorumda silikon kek kalıplarını nasıl kullanıyoruz? Fırına nasıl atıyoruz? tepsi üzerinde mi tel üzerinde olunca yanıcakmış gibi geliyorda.
Kolay gelsin ellerinze sağlık
Merhaba. Kek kapsülü dediğim şey minik kekler yapmak için kullandığımız kağıtlar. Slikon kalıpları fırınteline koyuyorm ben hiç sorun yaşamadım. sevgiler..
Yorum Gönder