Kış mevsiminin en sevdiğim sebzesidir pazı. Ah bide çocuklar sevse. Pazını bu köfteleşmiş halini ben daha bi sevdim. Hele Ayşe'miz.. Yoğurda bana bana yedi. Eminim sizinkiler de çok sevecek. Sadece çocukların değil yetişkinlerin de tüketebileceği güzel bir meze.
Malzeme:
1 Bağ ince kıyılmış Pazı (ıspanak da olabilir)
1 küçük patates rendesi
2 sap taze soğan
1 tutam dereotu
3 yumurta
1 kahve fincanı kaşar rendesi
5 yemek kaşığı un
Tuz, karabiber
Hazırlanışı :
Pazı, dereotu ve soğanı bir kapta tuz ekleyerek iyice ovun. Diğer malzemeleri ekleyerek iyice karıştırın . Geniş bir tavada ayçiçek yağını kızdırın ve kaşıkla hamurdan dökün ve üzerine biraz bastırın. Arada ters yüz ederek kızartın. Havlu kağıt serilmiş tabağa alarak süzdürün. Yoğurtla servis yapın.
Not: Arzu ederseniz bu malzemeye ek olarak havuç, kabak, kereviz gibi sebzeler katabilirsiniz.
Afiyet olsun ..
1 yorum:
değişik ve ilginç olmuş birde yeseler demişsiniz bundan güzelini mi bulacaklar elinize sağlık
Yorum Gönder