13 Mart 2012 Salı

Pudingli Labneli Kurabiye...




Sizin hayatınızda yediğiniz en güzel şey neydi bilmiyorum ama ikincisi bu olabilir :)) Peynirli dolgusuyla peynir düşmanı çocukların bile severek yiyeceği bir pofidik lezzet..


Günün notu:  Köfte yoğururken size '' anne bunu ayyy'' diyerek bişey uzatan çocuğunuzu elindeki şeyi sakın almayın. Almayın ki aldığınız şeyin burnundan çıkardığı sümük parçası olduğunu anladığınızda iş işten geçmiş olmasın:))


Malzeme:

1 kahve fincanı tereyağı
1 kahve fincanı sıvı yağ
3,5 su bardağı un
3-4 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu

Muhallebisi için:

Eğer muhallebiyi evde yapmak istiyorsanız:

2 küçük subardağı süt
3 çorba kaşığı un
4-5 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
2 -3 yemek kaşığı labne 

Labne hariç tüm malzemeyi karıştırıp  ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. soğumaya alın ve içine labneyi katıp karıştırın.
........
Hazır Puding ile yapmak istiyorsanız: Çilekli, kakaolu veya muzlu puding paketinin yarısını pişirip soğuyunca içine labne katın..

Hamurun hazırlanışı:

Tüm  malzemeyi yoğurup yarım limon büyüklüğünde parçalar koparıp çay tabağı genişliğinde merdaneyle açın  ve elinize alıp ortasına tatlı kaşığıyla muhallebisini koyup ağzını kapatın.. Hamuru elinize aldığınızda avucunuzu çukur yaparsanız çok daha rahat içini doldurup kapattığınızı göreceksiniz. Kağıt kek kapsüllerine bağlantı yeri alta gelicek şekilde koyun ve 160 c önceden ısıtılmış fırında üzeri çok pembeleşmeyecek şekilde pişirin. Fırından alıp soğutun ve üzerine pudra şekeri dökerek servis yapın..

Afiyet olsun..

1 yorum:

u.aydin dedi ki...

hahaha gunun notuna bayildim.olur oyle vakalar.ellerine saglik,kurabiyen harika.denenesi.sevgilerle.