24 Mayıs 2012 Perşembe

Bezelyeli Kaşarlı Köfte...




Önümüz haziran ben daha bahara girdiğimizin bile farkında değilim. Arada balkondan bakmasam dünyadan haberim olmıycak dermişim:) Sitenin bahçesindeki güller coşmuş, kamşumun balkonundaki çiçeklerin kokusu bile burnuma buram buram gelirken benim balkon niye kapalı cezaevi gibi duruyo deyip çiçek siparişi verdim.. Bakalım o garibanlar kaç gün dayanıcak bana:) Tanıdığım yapraklı bitki türleri genelde maydanoz dereotu ıspanak ve pazıdan ibaret olduğu için durum vahim:))
Hadi çocuklara bugün yeşil yeşil bi köfte yapalım.. Bezelyeli kabaklı.. Biz sonuçtan memnun kaldık..

Günün notu: Çocukları banyodan sonra giydirmesi için babaya teslim etmeyin. Bilin ki babalar dolaptaki en küçük veya en büyük veya en eski kıyafeti bulup giydirmek konusunda uzmandır:)))

Mazlemesi:
250 gr kıyma
2 dilim ıslatılmış ekmek
1 küçük soğan
1 minik kabak rendesi
1 çay bardağı bezelye
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
2 çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz , karabiber, kimyon

Hazırlanışı:
Tüm malzemeyi yoğurup 15 dakika dinlendiriyoruz. Küçük köfte şekillleri verip yağlanmış tepsiye veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz ve pişiriyoruz..
Afiyet olsun..

6 yorum:

NasılAnne dedi ki...

Bi de "tam olarak koordinatlari vermeden asla hicbirsey bulamama" konusunda uzmanlar bence. Babadan bisey isteyince 'Dolabin ikinci rafinin sag arka tarafinda' gibi nokta ati$i tarif veriyoruz biz :)

Nesrin dedi ki...

Ellerinize sağlık enfes görünüyor. Biz balkon için mine çiçeği aldık, baya dayanıklı, tavsiye ederim:)

mutfagabuyrun dedi ki...

köfte nefis olmuş canım.ellerine sağlık.hayırlı cumalar.

O tabak bitecek dedi ki...

Nasıl anne:)) Çok güldüm gerçekten öyleler. çekmece de deyince hangi çekmece diye sorup sağ tarafta deyince hangi sağda diye sormaları beni yeterince kahreder zaten:)))

O tabak bitecek dedi ki...

Nesrincim mine çiçekleri çok minik minik oluyo sanırım. bi bakiyim internetten. onu pencere önlerine düşünebilirim. Teşekkür ederim sevgiler:))

O tabak bitecek dedi ki...

Mutfağa buyrun. Teşekkür ederim :))