21 Haziran 2012 Perşembe

Sarı Kabaklı Elmalı Kek..

kabaklı kek




Bildiğimiz dolmalık kabakla yaptığım bi kek. Bu tarif kabağı herşeyin içine kolaylıkla katıp yedirebileceğinizin resmidir. Yiyen hiç kimse içinde ne olduğunu anlamadı.


Günün notu: Ispanak yerken ağzınıza çıtır çıtır gelen şeyler muhtemelen ıspanağın demiri değildir:)))


Benim yazdığım reklamı görmek istermisiniz. Bakalım yazımı beğenecek misiniz? TIKLAYIN.. :))

Malzemesi:

1 Elma (rendelenmiş)
1 Dolamlık Kabak (rendelenmiş) 
1 Çay bardağı kırık ceviz
2 çorba kaşığı keten tohumu
3 Yumurta
2,5 fincan toz şeker
1 vanilya
1 kabartma tozu
1,5 su bardağı un
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tarçın

 
Hazırlanışı:

Yumurta, şeker ve vanilyayı iyice çırpıp köpürtüyoruz ve içine diğer tüm malzemeyi katıp çırpmaya devam ediyoruz.Yağlanmış kare bir tepsiye veya silikon muffin kalıplarına döküyoruz.

 
Afiyet olsun..



 


1 yorum:

disal dedi ki...

devrem ne güzel olmuş yaa...özellikle keten tohumunu her yerde kullanıyosun dikkatimi çekti..evde neredeyse kurtlanacak ve ben hala poşetini yırtmadığım keten tohumunu artık bişeylere katsammı:)