13 Haziran 2012 Çarşamba

Kefirli Kakaolu Kek...



Kefir sütün mayalanmasıyla elde edilen bir süt ürünüdür. Vücudumuzda bulunan iyi bakterilerin oluşmasına yardımcı olur. Özellikle çok sık antibiyotik kullanan çocuklara içirilmesinde fayda vardır. Malum antibiyotikler vücuttaki bakterileri yok etmek üzere programlanmış bir ilaç olduğundan dolayı kötü bakterileri yok ederken bizlere faydalı olanları da yok ediyor. İyi bakteriler yok olduğunda vücudumuz yeniden enfeksiyon kapmaya aday hale geliyor ve antibiyotik enfeksiyon kısır döngüsüne giriyoruz. Çoğumuz çocuğumuza antibiyotik içirdikten bir hafta sonra tekrar hasta olduğuna şahit oluyoruz. Bunun en iyi ilacı kefir. antibiyotik tedavisi bittikten hemen  sonra muhakkak çocuklarımıza kefir içirelim. Özellikle abur cuburla beslenen çocuklara kefir tavsiye ediliyor..

Günün notu: Telefonla konuşan babaya asla çocuk emanet etmeyin. Etmeyin ki buzdolabındaki herşeyi dışarda dışardaki herşeyi de buzdolabının içinde bulmayın:))


Malzemesi:

3 yumurta
3 fincan toz şekeri
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı kefir
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
Yarım çay bardağı kırılmış ceviz
2 su bardağına yakın un

Hazırlanışı:

Yumurta, şeker ve vanilyayı çırpıp köpürtüyoruz ve tüm diğer malzemeyi katarak birkaç dakika daha çırpıyoruz, muffin kalıplarının içine kek kapsullerini yerleştirip  her bir kalıbın yarısına kadar döküyoruz  ve önceden ısıtılmış 160c fırında pişiriyoruz..

Afiyet olsun..


Okul Pikniklerine en yakışan şey sizce nedir.. Buraya tıklayarak bana fikir verirmisiniz??   :))) Teşekkür ederim...


 

Hiç yorum yok: