12 Nisan 2012 Perşembe

Sucuklu Pırasalı Kiş..




Mevsimin son pırasaları nerdeyse marketlerde tükendi ama benim buzdolabı mazallah savaş çıkar düşüncesiyle yığdığım pırasalarla cephanelik gibi:)) Elimde hala 5 uzun namlulu pırasa var:)) Baktım başka tarif bulamıyorum rendeleyip yüzüme sürerim artık :))

Tarfimiz yemesi sonderece keyifli bir tarif. Tartın tuzlu haline kiş deniyor malum. Bisküvimsi sert bir hamur üzerine kremalı kaşarlı ve sebzeli bir turta.. İster büyük tart kalıbıyla ister minik kalıplarla yapabileceğiniz tadı nefis sunumu şık bir aperatif.. Pizzamsı tadıyla çocukların da severek yiyebileceği harika bir öğün..  


Malzemesi:

Hamuru için:

130 gr tereyağı
2 su bardağı un
2 yumurta
1 çay kaşığı tuz

Dolgu malzemesi için:

3 Pırasanın beyaz tarafı (ince doğranmış)
2-3 Çorba kaşığı zeytinyağı
5-10 dilim ince doğranmış sucuk veya 100 gr kıyma
Tuz,karabiber
Kreması  İçin:

1 paket krema
Yarım su bardağı rende kaşar peyniri
2 Yumurta

          
Hazırlanışı:

Hamur malzememizi iyice yoğurup yağlanmış tart kalıbımıza merdaneyle açarak yerleştiriyoruz. Hamurumuzapişerken kabarmaması için  çatalla delikler açıyoruz.  Önceden ısıtılmış 180 c. fırında 15-20 dakika pişiriyoruz. Diğer tarafta ince kıyılmış pırasamızı zeytinyağında soteliyoruz biraz tuz atarak ince doğranmış sucukları ilave ediyoruz. Sucuk kullanmak istemiyorsanız pırasayla betaber biraz kıyma kavurabilirsiniz. Ayrı bir kapta krema,yumurta ve peyniri çırpıyoruz. Fırından hamurumuzu çıkarıp üzerine önce sebzemizi yayıp en üste kremalı akrışımı yayıyoruz ve fırına veriyoruz. Kişimizin üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz..

Afiyet olsun..







Hiç yorum yok: