1 Nisan 2012 Pazar

Fındıklı Cevizli Renkli Kurabiye...



Çocukların doğumgünü merakını herkes bilir. Hele 3-4 yaş çocuklar her gördükleri pastaya iyikiii doğdunnn şarkısı söylemekten kendilerini alamazlar. Bu yüzdendir ki Hamza'ya son 2 senedir nerdeyse her hafta doğumgünü yapıyoruz:) Ben pasta konusunda, eltim de mum yakma ve servis konusunda bayağı bir tecrübe sahibi olduk:)) Cuma günü Hamza'ya yuvada da doğum günü yapalım dedik. Kurabiye kalıpları ve gıda boyası ile ilk deneme kurabiyelerimi bugün yaptım. Fındıktan dolayı kurabiyede yer yer çatlamalar olsa da lezzeti çok güzeldi. Bol fındık unlu besleyici bir kurabiye.. Tarifimiz kurabiye kalıbının ambalajındaki tariften derlenerek yapıldı. .:))


Günün Notu: Küçük çocuğunuzun size getirdiği suyu sakın içmeyin. İçmeyin çünkü onun yaşındaki bir çocuğun ulaşabildiği tek su kaynağının tuvalet olduğunu unutmayın:))


Malzeme:

150 gr. margarin veya tereyağı (eritilmiş)
1 çay bardağı nişasta
1 yumurta
1 çay bardağı ceviz-fındık (un halinde)
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım paket vanilya
1,5- 2 su bardağı un
Limon kabuğu rendesi (arzu edilirse)
Gıda boyaları (mavi- yeşil-sarı-kırmızı)

Hazırlanışı:

Tüm malzemeyi yoğurup 4 e bölüyoruz. Her bir hamura farklı gıda boyası katarak yoğuruyoruz ve merdaneyle açarak  kurabiye kalıplarıyla kesiyoruz. Yağlı kağıt serili tepsiye dizerek önceden ısıtılmış 170c fırında 10-15 dakika pişiriyoruz.

Afiyet olsun...

3 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

çok şeker olmuşlar canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

fatosun mutfagından... dedi ki...

:)))harikasınnnn

Nejla dedi ki...

ayyy çok güzeeeeeeeeeeeeeeeeel