27 Haziran 2012 Çarşamba

Sebzeli Tavuklu Mantı...




Mantı deyince akan sular durur. Evet normal evlerde öyle ama ya bizim ev?? :)) Geçen haftaya kadar ağızlarını sürmedikleri mantıyı evde kendim yapmaya karar verdim. İlk defa denediğim mantım gayet başarılı oldu ve artık ''anneeeee mantııııı'' diye ayaklarıma yapışan çocuklarım oldu:)) Bayılıyorum karnım aç diyen çocuğa :)) Hazır mantıyı beğendirmişken  bu fırsatı değerlendirip aradan sebzeyide çıkarmak lazım dimi ama:)) Tadını babamız da çok beğendi..

Günün notu: Eğer evde iki çocuğunuz varsa her üründen 2 adet , aynı ebatta aynı kokuda aynı renkde olmasına dikkat ederek bulundurun:)) Bu durumda 3. Dünya Savaşı çıkmasına engel olmuş olursunuz:))


Buyrun Sebzeli Tavuklu mantımız..


Hazırlanışı:

Hamuru için:

2 subardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Su


İç Malzemesi:

Yarım çay bardağı bezelye
1 küçük patates
1 küçük soğan
Yarım tavuk göğsü
Tuz ,Karabiber

Üzeri için:

Sarımsaklı yoğurt
Tereyağında kızdırılmış kırmızı biber ve nane

Hazırlanışı:

İç malzemeleri rondoya koyup kıyma haline getiriyoruz.. Un, tuz ve yumurtayı yavaş yavaş su ekleyerek ele yapışmıycak bir hamur haline getiriyoruz. Hamurumuz ilk etapta sıkı bir hamur oluyor sonrasında yumuşuyor merak etmeyin.. Hamuru ikiye bölüp bezelerden her birini unladığımız tezgahta incecik  açıyoruz. Rulet veya bıçak yardımıyla kareler kesip içlerine hazırladığımız harçtan çay kaşığı yardımıyla minik minik koyuyoruz ve mantı şeklinde dürüyoruz. Ben mantıyı genelde tortellini şeklinde yapıyorum.. Siz istediğiniz şekilde yapabilrisiniz..







Tencerede kaynayan suya atıp pişiriyoruz. Üzerini sarımsaklı yoğurt, tereyağında kızdırdığımız kırmızıbiber ve naneyle süsleyerek servis yapıyoruz..  Afiyet olsun..



2 yorum:

kış güneşi dedi ki...

evet mantı deyince akan sular durur şimdi mantı diye başladı miğdemiz napcaz

Disalce dedi ki...

devrem ellerine sağlık....şekil süper olmuş...bende bi defa mantı yapmıştım.klasik görünümlü olandan..gerçekten insan evde kendi elleriyle yapınca bir başka leziz geliyor tadı:)