30 Mart 2012 Cuma

Kroket Sebze...




Sebzelerin mükemmel karışımı.. Çocukların en sevdiği şey.. Kroketler. Davet sofraları için de güzel bir aperatif..


Malzemesi:

1 Kabak (haşlanmış)
1 Patates (haşlanmış)
1 Havuç (haşlanmış)
2 Pırasanın beyaz kalın tarafı (ince doğranmı ve az yağda sotelenmiş)
1 çay bardağı kaşar peyniri
Salam veya sosis (arzu edilirse)
1,5 su bardağına yakın un
1 yumurta
Tuz

Kızartmak için:

Yumurta
Mısırunu
Ayçiçek yağı


Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp biraz buzdolabında bekletin. Soğutmadığınızda ele yapışan bir hamur olduğundan şekil vermek biraz zaman alabiliyor. Parmaklarınızı hafif ıslatarak hamurdan parçalar koparıp önce yumurtaya sonra mısır ununa bulayarak elimizde son bir şekil vererek kızgın yağa atıyoruz. Çıkardıktan sonra havlu kağıt serilmiş tabağımıza alıp yağını süzdürüyoruz. Zaten içine çok fazla yağ çeken bir yiyecek değil.. Malzemeniz çok fazla geldiyse hepsini aynı gün kızartmak zorunda değilsiniz. yumurtaya ve mısır ununa buladıktan sonra bir tepsiye dizerek buzlukda dondurun ve sonra buzdolabı poşetlerine doldurun.  

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: