24 Nisan 2012 Salı

İrmikli Keten Tohumlu Kek..

irmikli keten tohumlu kek


Keten tohumu omega-3 ve b12 açısından son derece zengin bir bitki olup zeka ve sinir sistemi üzerinde iyileştirici etkiye sahip olduğu herkes tarafından bilinmekte.. İrmik ise beyaz undan daha fazla proteine sahip ve kan şekerini düzenleyici olarak faydalı bir besn maddesi. doktorlar özellikle küçük çocukların gıdalarına bir miktar katmamızın doğru bi davranış olduğu kanaatinde. 

Ben de bilim adamları gibi konuşuyorum bu arada:)) Ha ben bu keki niye pişirdim sorusuna gelirsek eğer, valla benim canım çok çekti :)) Çocuklar da çok beğendi.. Hep beraber afiyetle tükettik. İrmiğin çıtır çıtır ağıza gelmesi pek bi keyifliydi.. Sanki haşhaşlı revani tadı verdi bu kek.

 

Malzemesi:


2 Yumurta
2 Kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
2,5 fincan un
4 çorba kaşığı irmik
2 çorba kaşığı keten tohumu
1 küçük çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu

Hazırlanışı:


Yumurta, şeker ve vanilya 3 dakika çırpılır. İçine tüm diğer malzemeler katılarak birkaç dakika daha çırpılmaya devam edilir. Muffin tepsisine kağıt kapsüller yerleştirilir ve kaşık yardımıyla kalıpların yarısına kadar dökülür. 160 c önceden ısıtılmış fırında pişirilir..

Afiyet olsun..






2 yorum:

Fincan Teyze dedi ki...

ellerine sağlık. mutlaka deneyeceğim. Kolay gelsin ;)

bereketli sini dedi ki...

çok hoş bir fikir keten tohumunu kekte kullanmak,bu kadar faydası olan bir şeyi keyifle tüketmek için bu tarifi denemek lazım.ellerinize sağlık.