13 Nisan 2012 Cuma

Kremalı İrmikli Tavuk Çorbası..



Tıp dünyası tarafından tavuk çorbasının hastalıklara karşı son derece direnç arttırıcı bir şifa kaynağı olduğu tespit edilmiş. Büyüklerimiz bunu bilim adamlarından daha önce keşfetmiş olmalı. Salçalı şehriyeli  tavuk çorbasını her hastanın gözü de gönlü de kaldırmayabilir:)) Hamza bu çorbayı hastayken içtiyse herkes içer diyorum:)

Günün Notu: Dur şu çocuğu uyutayım da dizimi rahat izliyim diyorsanız, 1 saat sonra kendinizi uyurken çocuğuda dizi izlerken bulabilirsiniz:))

Malzemesi:

Yarım tavuk göğsü
1 küçük soğan
2 çorba kaşığı irmik veya şehriye
Yarım çay bardağı krema
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
3 su bardağı su
Tuz-karabiber

Hazırlanışı:

Tavuk göğsünü ve soğanı dörde bölüp  3 su bardağı su ile haşlıyoruz.  Haşlanan malzemeleri el blendrıyla çekiyoruz. İrmik veya şehriyemizi ekliyoruz.  Ayrı bir kapta krema, yumurta sarısı ve unu çırpıyoruz ve kaynayan malzememize ekliyoruz. Biraz daha kaynatıp tuzunu karabiberini atıyoruz. Krema kullandığımız için ekstradan yağ kullanmamıza gerek yok. Eğer sadece irmikle yapacaksanız en sona tekrar el blendrıyla çekebilirisiniz. Çorbanız koyu olursa kaynar su ekleyebilrisiniz.

Afiyet olsun..

5 yorum:

Esra Atesakin dedi ki...

mm, hem besleyici hem leziz, daha ne olsun

u.aydin dedi ki...

Şifa niyetine ellerine sağlık hayatım.sevgilerle.

Özgür Tatlar dedi ki...

valla benim bile hasta kizlarimi sana gonderesim geldi.iki gunde celik gibi yaparsin sen onlari.

Disalce dedi ki...

devrem ne değişik çorba olmuş böyle..ben hiç irmik kullanmadım çorbada.....bende denerim bunu banane banae:)

O tabak bitecek dedi ki...

Devem irmik veya mısır ununu çorbalarda kullanmaya çalışıyorum besleyici olsun diye.. :)) senin tosunlar daha da besili olsunlar:))