22 Mart 2012 Perşembe

Bahar Turtası.. ve 1 Annenin Pazar Günü

pudingli bisküvili tatlı



Her sabah olduğu üzere Ayşe Hanım'ın emrivakisiyle kalkılır. Kahvaltı yapmak üzere dışarı çıkılmasına karar verilir. Yataklar toplanır, ev elden geçirilir, çocuklar hazırlanır, baba hazırlanır, eli işten çıkmayan anne bi türlü hazırlanamaz:)  Herkes ayakkabılarını giyer kapıda hadiiiiiii demeye başlar. Tam kapıdan çıkacakken küçük kız büyük tuvaletini yapar. Eve geri girilir alt değiştirilir. Tam çıkacakken büyük oğlanın çişi gelir, bu işlem de söylenerek tamamlanır. Kapıdan çıkılır asansöre binilir. Anne çocuklara ikazlarda tenbihlerde bulunur. Araba anahtarının ve cep telefonunun evde olduğu anlaşılır. Eve geri çıkılır. Cep telefonu oyuncak sepetinden, anahtar mutfak kaşıklığından alınır.. Kaçışan çocuklar kapşonlarından yakalanır arabaya konur. Arabada  kırmızı koltuk, siyah koltuk, ön koltuk, arka koltuk, emniyet  kemeri kavgası yapılır. Kahvaltı alanına varılır. Arabadan inen çocuklar sağa sola koşuşturur bi anlık refleksle kapşonlarından yakalanır.. Sofraya gelen hiç bişey yenmez mıncırılır,  portakal suyunun içine peçete, çayın içine ekmek doğranır:) Alışverişe gitmeye  karar verilir. Avm ye varılır arabadan inilir çocuklar kaçışmaya başlar, kapşonlarından yakalanır:)) Asansöre binilir. Bu sefer baba, anneye çok alışveriş yapmaması ve oyalanmaması konusunda ikazlarda ve tembihlerde bulunur:) Anne 'he,he' der:)) dükkanlara bakılır. Küçük pusetten inmek için ıkınıp sıkınmaya başlar. Büyük reyondaki elbiselerin barkodlarını koparır:) Anne dayanamaz kıza pullu tişörleri, oğlana eşofmanları toplar. Kendi için bişeyler bakacakken küçük ayaklarına sarılıp ağlar. Büyük mızıklar. Baba aralıksız hadi hadi hadi hadi hadiiiiiii der... :) Avm'den çıkılır. Çocuklar otoparkta koşuşmaya başlar. Kapşonlarından yakalanır arabaya konur. Eve gelinir arabadan inen çocuklar koşuşturmaya başlar. Kapşonlarından yakalanır asansöre sokulur:) Eve çıkılır veeeee........

Varan 1: Evin anahtarı içerde unutulmuştur..
Varan 2: Cep telefonu restoranda kalmıştır.
Varan 3: Satın alınanlar ya defolu, ya yanlış bedendir.
Varan 4: Ve alınması gereken hiçbirşey alınmamıştır:)))

............................

Bahar Turtası

Malzeme:

 
4-5 dilim kek
1 çikolatalı puding
Kırılmış fındık
Çilek, Muz,Ceviz


Hazırlanışı:


Son derece basit, elimizde bulunan keklerden yapılmış bir turta. Pudingi tarifine göre pişirip içine keklerimizi küçük doğruyoruz. Kırılmış fındıklarımızı atıp streç film döşenmiş yuvarlak tart kalıbımıza bastırarak döşüyoruz. Buzdolabında 1-2 saat bekletip tabağa ters çeviriyoruz ve üzerini meyvelerle süslüyoruz..

Afiyet olsun..


16 yorum:

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

HALENZECİM ELLERİNE SAĞLIK CANIM
:))

Adsız dedi ki...

Allah sizlere de evlatlarınıza da uzun ömürler versin..)))Çok tatlısınız.. Hülya

yildiz dedi ki...

Alis-veris sonrasi yemeklik hicbirsey alinmamis olmasi ve ne pisirecem sorusu ile tekrar karsilasilmasi....nasil oluyor ben de bilmiyorum
Ellerine saglik Halenzem,yiyenlere afiyetler olsun

Aycan dedi ki...

basit ama nefis görünüyor bu turta.Ellerinize sağlık.

O tabak bitecek dedi ki...

Çok teşekkür ederim: Yorumlarınıza. Ben de anlamıyorum nasıl oluyo tıntın gidip tıntın dönmek :)) elde var sıfır:)) dualarınıza amin diyorum..

Özgür Tatlar dedi ki...

Beni cok guldurdunuz.zamaninda yasadiklarinizin aynisini yasadim simdi buyudulerde kapsonlarindan yakslamak gerekmiyor.sevgiler..

www.lezzetavcisi.net dedi ki...

Yazından anlamış oluyorumkiii dışarı çıkarken çocuklara kapşonlu hırka girdirmek lazıım =)
Turtan harika gözüküyor ellerine sağlık canım..

seviminaskanasi dedi ki...

Biliyormusun birebir tutuyor herşey tam olarak bizdede pazar gunleri aynı teranne aynı tas... :)sende yazınca kendimi yalnız hissetmekten kurtulmuş oldum turtanda harika bayıldım ellerine saglık..

mutfagabuyrun dedi ki...

ayyy canım yaa ALLAH seni ömür boyu mutlu etsin inşallah. o kadar güldümki halada gülüyorum.şu kapşon olayı varya....koptum koptummmm.sevgiler canım.

Nejla dedi ki...

Off!! Yani bende de var iki küçük ve bu anlattıklarınızı okuyunca olurmu ama demedim hiç.. Oluyor! Allah kolaylık versin.. Ne dyieyim. Annelik en zor meslek. Tatlınız enfes duruyor ama!!

meleginmarifetleri dedi ki...

:) Özlemcim Allah kolaylık versin ne diyeyim iyi ki kapşonları var:))

Bu arada cennet elması ne demiştin ya, trabzon hurması olur kendileri bizim burada adı cennet elmasıdır:))

Adsız dedi ki...

allahım bende şu çocuklar kapşonlardan yakalanıp tutulur kısmında koptum yani:-)))))
çocuklarda kapşonların bu işe yaradığınıda öğrenmiş oldum:pp
ve yemekler yenmez mıncırılır:-))))
sude s.

Disalce dedi ki...

:)) benim küçük kaçıyoda büyük yanımızda oluyo genelde...:) küçüğüde market arabasına hapsediyoz ama o ordan çıkmanın bi yolunu buluyo:) ağzına sağlık.tamda anlatmışsın...

tarifte harikkaa..ellerine sağlık.

Filiz dedi ki...

ne güzel bir blog ismi böyle :) herhalde bu kelimeyi kullanmayan anne yoktur, şahsen ben çok kullanıyorum :))

çilekli süt dedi ki...

varanlar zannımca merkür gerilemesinden :))

Adsız dedi ki...

Haayyy allah emiii bu kadarmi gercekci anlatilir sanki ben yasadim 2 yas kiz annesi olunca anlamakla kalmiyor yasiyorum demekki :)