9 Şubat 2012 Perşembe

Buğdaylı Kereviz Çorbası....




Kerevizin unutkanlığa, yorgunluğa iyi geldiğini duymuş muydunuz? Peki ıspanağın etkisini arttırmak için yanında muhakkak kereviz yenmesi gerektiğini biliyor muydunuz?  Çocuklar kabul etmese de bu zihin açıcı ve demir emilimini sağlayan muhteşem sebze tam çocuklarımıza göre:) Bol bol yiyin ve yedirin..

Malzemesi:

1 çay bardağı buğday
1 küçük kereviz ve biraz  ince kıyılmış kereviz yaprağı
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı un
1 yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
nane
tuz

Yapılışı:

Buğdayı hafif ateşte haşlıyoruz. Akşamdan ıslatmanıza gerek yok. Eğer hafif ateşte kaynatırsanız çabuk yumuşayacaktır. Haşlandıktan sonra içine çok minik doğranmış kerevizleri ve kıyılmış kereviz yapraklarını atıyoruz ve biraz daha haşlıyoruz. Diğer tarafta yoğurt,yumurta,unu çırpıyoruz ve haşlanan malzemelerimize katıyoruz ve çırpma teliyle iyice çırpıyoruz. Bir cezvede tereyağı ve naneyi kızdırıp çorbamıza döküyoruz. Biraz daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıp tuzunu atıyoruz.. Tuzunu en sona bırakıyoruz..

Not: Buğday yerine piriniç, yarma, bulgur veya şehriye kullanabilirsiniz..


Afiyet olsun..

2 yorum:

sevda dedi ki...

kerevizi sadece salata yapıyorum ama görüntüyede bayıldım canım.harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

aslı dedi ki...

Kereviz biz de çok sevilir. Hem sağlıklı, hem de lezzetli bir çorba olmuş, ellerinize sağlık:)