8 Şubat 2012 Çarşamba

Tahinli, Pekmezli,Tarçınlı, Soslu Kek

tahin pekmezli kek



Bu soğuk kış günlerinde okula giden çocuklar için bi enerji bombası. Tahin pekmezi ekmek üstü yiyemeyenler için ideal. Aman siz bu harika lezzete kendinizi kaptırıp hepsini yemeyin:)) Unutmayın biz bunları çocuklara yapıyoruz:)


Malzeme:


4 yumurta
4 Kahve fincanı şeker
4 Kahve fincanı un
1 paket vanilya
1 kabartma tozu
Yarım kahve fincanı tahin

Not: herhangi bir pandispanya hamuruyla da yapabilirsiniz

Sos için:


2 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı pekmez
1 paket krema
Yarım çay kaşığı tarçın
Toz ceviz


Yapılışı:


Yumurta,şeker ve vanilyayı çırparak köpük haline getiriyoruz ve içine unu daha sonra tahini katarak  bir kaç dakika daha mikserliyoruz. yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökerek önceden ısıtılmış 160 derecedeki fırında  üzeri çok hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. 


Diğer tarafta bir teflon tavada şekeri eritip karamelize hale getiriyoruz, içine kremayı ve tarçını  katarak kaynatıyoruz. tahin rengine geldiğinde indirip içine pekmezi  katıyoruz.. pandispanyamızı küçük karelere bölüyoruz ve arasına sosunu sürmek üzere tekrar enlemesine kesiyoruz. Sosu sürdükten sonra katları kapatıyoruz ve en son artan sosu minik keklerin üzerinde gezdiriyoruz. Cevizi ister arasına ister üzerine dökebilirsiniz.

Afiyet olsun..





2 yorum:

zerrin-misss dedi ki...

HIMM ENFES OLMUŞ ÖSLEMİM...

ELLERİNE SAĞLIK. ARASINDA NUTELLA VAR SANDIM. :)

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Mmmm, nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım. Bu arada seni mimledim, bloguma uğrayıp soruları alabilirsin, cevaplarsan çok sevinirim. Sevgiler...