15 Şubat 2012 Çarşamba

Karnıbahar Çorbası...



Karnıbahar güzel görüntüsüne rağmen piştiğinde çocukların ve birçok yetişkinin antipatisini kazanmış bi sebze maalesef. Daha Önce pane halini denediğim bu sebzenin çorba halini dün çocuklar severek yedi. Çorbamız kesinlikle karnıbahar tadı vermiyor. İçinde krema olmadığı halde kremamsı bi lezzeti var. Misafirlerinize de ikram edebileceğiniz harika bir sebze çorbası.. Pişman olmayacaksınız.. :)))


Malzeme:

1 minik karnıbahar
1 orta boy havuç
1 minik soğan
1 minik patates (arzu edilirse)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 lt.kaynar su
 tuz

Yapılışı:

Bütün sebzeleri doğrayıp tereyağında birkaç dakika  soteliyoruz.. Kaynarsuyu ve tuzunu ilave edip pişiriyoruz. Sebzeler iyice piştikten sonra el blendırıyla çektiriyoruz. Eğer çorba gözünüze çok yoğun gelirse kaynar su ilave edebilirsiniz.. Ben üzerine keten tohumu serptim. Siz arzu ederseniz kızdırılmış kırmızıbiberli yağ veya kızarmış minik ekmekler kullanabilirsiniz..

Afiyet olsun...
.
.

5 yorum:

disal dedi ki...

keten tohumum var acaba denesemmi..ama karnıbaharım yok:)))))))))))) devrem süper olmuş yine..elceğizlerine sağlık....

sevda dedi ki...

çok güzel bir çorba olmuş.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.

Melike & Habibe dedi ki...

canımmm ellerine sağlıkkk çocuklara da yarasınnn yesin yesinn büyüsünn kuzular :)

belgin dedi ki...

özlemim karnabaharım vardı, ne yapsam diye düşünüyordum, görünce hemen kalkıp yaptım, nefis oldu gerçekten kremalı gibiydi..oğluş bile beğendi yani sen düşün!!! ona ööööle kolay kolay beğendiremezsin yani, beş yıldızı ben değil sen aldın haberin olsun:)) muck

Gülser dedi ki...

eline saglik abla öglende bende yapicam tarifini kizim yesin diye
:)