2 Şubat 2012 Perşembe

Bıyıklı Köfte.. :)






Köfte makarnaya hangi çocuk hayır der ki.. İşi eğlenceli hale getirmeye ne dersiniz.. Özellikle makarna yerken çatal kullanmaya zorlanan çocuklar için ideal. Hem lezzetli hem de aletsiz rahatlıkla yenebiliyor. Benim 2 yaşındaki kızım Ayşe bu tarife bayılıyor.




Malzemesi:

Çubuk makarna
250 gr. Kıyma
Birkaç dal Maydonoz
Sarımsak veya soğan
Tuz ,karabiber,kimyon

Arzu ettiğiniz ve evde severek tükettiğiniz her hangi bi köfte karışımı da olabilir. Hatta dilimlenmiş sosis bile olabilir. makarnaları dilimlenmiş sosislere saplayarak da değişik bi sunum elde edebilrisiniz.



Cevizden biraz küçük hazırladığımız mini  köfteleri öncesinde tavada biraz yağ ile kızartalım. tamamen pişmesine gerek yok sadece makarnaları saplamak rahat olsun diye biraz üzerinde kabuk oluşturucağız. Sonra 3 e kırdığımız spagetti çubuklarını bu minik köftelere saplayıp pilav tenceresine diziyoruz. üzerine biraz kaynar su tuz ve sıvıyağ gezidirp kısık ateşte kapağını kapatıp pişiriyoruz. Suyunu tamamen çektikten sonra köfteleri biraz karamelleştirmek isterseniz eğer tencereye biraz sıvıyağ veya tereyağı koyup köfteleri biraz daha ocakta tutuyoruz.

Afiyet olsun..

2 yorum:

KEYFİMCE YAPTIKLARIM dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım çok güzel olmuş.Sosisli görmüştüm ama böyle daha sağlıklı olacak :))

bırtutamkekik dedi ki...

EMEĞİNİZE SAĞLIKK:)
HER ŞEY MUHTEŞEM GÖRÜNÜYOR.
FACEDEN TAKİPTEYDİM AMA,BURADAN DA DESTEK VERMEK İSTEDİM EMEKLERİNİZE:)
BENDE SİZİ BEKLERİM SAYFAMA,ARZU EDERSENİZ TABİKİ..
MUHABBETLE..
:)