5 Şubat 2012 Pazar

Karnıbahar Pane...





Karnıbahar, çocuklara nasıl yedirileceği muamma bir sebze. Yemeklerin çorba halini küçük çocuklar sorun çıkarmadan yese de 4 yaşa hitab eden genelde çatalla yenilebilir halidir. Mutfağa girip 4 yaşın kalbini kazanmak için çalışmalara başladım. Herhalde karnıbaharın bu halini daha önce deneyen çıkmamıştır:)) Yemesi çok keyifli bir karnıbahar kızartması...



Malzemesi:

1 küçük karnıbahar
1 orta boy havuç
1 küçük patates
1 çaybardağı kaşar peyniri
1 minik soğan
tuz
Ayçiçek yağı

Panesi için:

2 yumurta
2-3 yemek kaşığı un
Yarım bardak soda
çok az tuz
Galeta unu


Yapılışı:

Karnıbahar, havuç ve patatesi haşlıyoruz. Suyunu süzüp çok ezmeden püre haline getiriyoruz. içine kaşar peynirini tuzunu katıyoruz. Ayrı bir tavada soğanları ince doğrayıp çok az yağda diriliğini alıyoruz ve sebze karışımımıza karıştırıyoruz.. Şimdi geliyoruz işin biraz el oyalayan kısmına. Evde bulununan minik kurabiye kalıpları işinizi görecektir. Bir tepsiye yağlı kağıt serip sebze karışımını kalıpların içine kaşıkla bastırıyoruz. Çok kalın olmaması için özen gösterin kalıbın tamamını doldurmayın. Sonra tepsiyi buzluğa verip donduruyoruz.  







Ayrı bir kapta pane  malzemesini galeta unu hariç çatalla çırparak boza kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Donan karnıbaharlarımızı bu sosa daha sonra galeta ununa bulayıp  kızgın yağa atıp kızartıyoruz.. Üzerine yoğurt ile servis yapabilrsiniz..


Afiyet olsun....
.
.
.



4 yorum:

nesli a. dedi ki...

hafta sonu yemeklerimizde bize bile yaptığın süprizlerden sonra,çocuklar için şahane bir yöntem olduğunu söyleyebilirim.öpüldün...sevgiler..
not.senin antiallerjik çocuk kıyafetleri konusundada çok şeyler paylaşmanı bekliyorum.sevgiler.:)

cumbada dedi ki...

İşte bu...Çok izlenecek..Ben de torunlar için izlerim artık..Eline sağlık..

KLASİK YEMEK TARİFLERİ dedi ki...

Blogunuz hayıylı olsun.

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Hayırlı olsun canım. Blogun çok hoş olmuş. Çok ilgi göreceğine eminim. Henüz çocuğum yok ama şimdiden öğrenmek lazım dimi. Takipteyim artık seni. Bana da beklerim. Sevgiler...
(Yemek Sevdam)