3 Şubat 2012 Cuma

Pırasalı mücver.. Nam-ı Diğer yedi cüce böreği:))




Çocuklara yedirilmesi en zor bir diğer besin. Bir çok yetişkin de ağzına sürmez maalesef. Pişirme seçeneği kısıtlı sebzelerden biri olarak en güzel hali mücver halidir..  Bence:))) Hamza bey az önce 4 taneyi yoğurt eşliğinde hüpletti bile:)))

Neden yedi cüce böreği:) Hamza son bir haftadır kuzeninin kendisine hediye ettiği Pamuk prenses ve yedi cüceler'in 2 boyutlu kitabını elinden bir türlü düşürmedi. O bana ''anne bu kitabı okurmusun'' diyerek peşimde gezerken ben çocuklara  ne yedirsem acaba derdindeydim:)) Sen şimdi bekle sana yedi cüce böreği pişiriyorum diyerek ısrarlarına mola verdik çok şükür:)) Allah biliyo ya yemek yapmasam da okumaya niyetim yoktu :)))








Malzeme:

1 sap iri pırasa (beyaz kısmı)
1 orta boy patates
1 orta boy havuç
3-4 yemek kaşığı un
2 yumurta
tuz,nane

kızartmak için 1 su bardağı ayçiçek yağı


Yapılışı:

Sebzeleri rondodan gerçirip bir kaba alıyoruz. Sıkmanıza gerek yok içinde kabak olmadığı için sulanmıyor. İçine diğer malzemeleri ekliyoruz. geniş  bir tavada ayçiçek yağı kızdırıyoruz ve bir kaşık yardımıyla tavanın muhtelif yerlerine karışımdan döküyoruz. kaşıkla biraz üzerine bastırarak yassılaştırıyoruz. Maşayla çevirip diğer tarafını da kızarttıktan sonra havlu peçete üzerine alıp yağını çektiriyoruz..  Servis önerisi olarak yaz mevsiminde yanına cacık tavsiye ederim. kışın yoğurtla servis yapın..

Afiyet olsun

3 yorum:

meraklı kevser dedi ki...

bu bulog sizin mi? yoksam halenze hatunun mu? merak işte sormasam kusurum olur.

O tabak bitecek dedi ki...

Evet Halenze'nin sayfası...

meraklı kevser dedi ki...

eveeet, olayı şimdi çözdüm. (ayrılmaz üçlü, kutsal ittifak HZÖ) merakıma tercüman oldunuz, teşekkür ederim.